OM WEN (WENCHE) NAG

Copyright © All Rights Reserved

Wen Nag

Wen alias Wenche Nag

 

Jeg heter Wenche Nag, men de fleste som ikke snakker norsk kaller meg Wen. Det er også det navnet jeg bruker når jeg publiserer bilder på Internett, og som jeg signerer solgte bilder med.

 

Jeg snublet inn i fotoverden med mitt første kamera da jeg var 15, og brant av mye film til jeg var i midten av 20-årene. Men så ble jeg travel med alt som hører til studietiden og deretter arbeidslivet. Det varte helt fram til en ferietur til Svalbard i 2005. Da fikk jeg omsider somlet meg til å erstatte et forlengst ødelagt kamera med et digitalt speilrefleks. Siden har jeg vært hekta. Joda, det går i bølger. Jeg jobber ikke med foto hele tiden. Men det er og blir noe av det kjekkeste jeg gjør.

 

Jeg vet ikke om det er noe rød tråd i bildene. Jeg henter inspirasjon fra musikk, film og bøker med

et litt skjevt blikk på livet. Det poetiske og det latterlige. Det tragiske og det morsomme. Det absurde og det surrealistiske.

 

Samtidig trives jeg med å reise rundt med et kamera over skuldra for å fotografere mennesker, situasjoner og steder jeg kommer over. Det gjør at fotogalleriet spenner fra det drømmende til det dokumentariske. Noen ganger liker jeg å leke meg i Photoshop for å se hvilke uttrykk som oppstår når jeg kombinerer ulike motiver og eksprimenterer med farger og teksturer. Andre ganger liker jeg å vise øyeblikket slik jeg så det der og da.

 

Fram til jeg var 18 år bodde jeg på Solbakk som ligger mellom Jørpeland og Tau i Ytre Ryfylke. Det er ikke langt fra Stavanger, og heller ikke langt fra Preikstolen. Nå bor jeg på St.Hanshaugen i Oslo. Jeg gleder meg alltid til å dra hjem - blant annet fordi jeg vet at jeg vil komme over fotomotiver som er kjente og nye på en og samme tid. Noen ganger reiser jeg lenger bort. I 2006 boddde jeg i Malaysia, og reiste en del på kryss og tvers i Sør-Øst Asia. Kambodsja ble et yndet reisemål. Så godt likte jeg meg der at jeg dro tilbake i april i år. Men det står også stadig nye reisemål på lista. Så lenge det er litt utenom alfarvei, er jeg åpen for forslag.

 

I 2010 samlet jeg fotovirksomheten i enkeltpersonforetaket Fairie Hammock. Til daglig jobber jeg som prosjektdirektør i Telenor Research & Future Studies. Jeg har tidligere jobbet som journalist i aviser som Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Jeg har også jobbet som medielærer på det som da het Gimlekollen Mediasenter, og er utdannet medieviter fra Universitetet i Bergen.